Falfűrészelés

 

A vizes, nedves falak utólagos vízszigetelésének elterjedt formája. Gyors kivitelezést, reális árak alkalmazását teszi lehetővé. Az szigetelés után, a kapilláris úton felszívódó talajnedvesség teljesen megszűnik. Kézzelfogható technikai szigetelés, mely 100 %-os biztonságot nyújt. A kivitelezés feltétele, hogy a két téglasor között egységes, vízszintes fugasor legyen a falban. Megfelelő magasságban a vízszintes ágyazó habarcsot átvágjuk és a keletkezett résbe húzzuk be a szigetelő lemezt.

A munkafolyamat leírása:

A falat szakaszosan átvágjuk, majd a résbe szigetelőlemezt helyezünk (Sicofol S 1.2, HDPE, Carbofol 406) a megfelelő átfedéssel és falsíkon kívüli túlnyúlásokkal. Ezután PP lapékekkel stabilzáljuk, kiékeljük a falat és a folyamat halad tovább. Végezetül a megmaradt réseket javított mészhabarccsal kiinjektáljuk, imjektáló csövön vagy csonkokon keresztül.

Műszaki rajz:

A rajzon látható a szigetelés magassága. Fontos tényező, hogy a szigetelőlemez a szerelőbeton felett helyezkedjen el. A szerelőbetonra kerülő teknőszigetelés felhajtása így csatlakoztatható a fal szigetelésével.

 

 

A kivitelezés bemutatása videókon:

 

A fal szakaszos átvágása

                        

 

 

 

 

A szigetelőlemez szabása

 

 

 

A szigetelőlemez behúzása, ékelés